Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Over deze opleiding

Wat houdt de opleiding ‘Bakkerij’ in?

De studierichting ‘Bakkerij’ is een arbeidsgerichte opleiding binnen de voedingssector . Tijdens deze opleiding krijg je naast een pakket basisvorming, ook specifieke vakken met het oog op het beroep van bakker en banketbakker.

Wat leer je in de studierichting?

Heb je een passie voor het bereiden en proeven van brood- en banketbakkerijproducten? Ben je creatief? En heb je oog voor hygiëne? Dan is deze studierichting écht iets voor jou. Naast een pakket basisvorming, krijg je ook specifieke vakken met het oog op het beroep van bakker en banketbakker.

In de opleiding ‘bakkerij’ ligt de focus op het leren:

  • aanleren van basistechnieken die nodig zijn om eenvoudige en lekkere brood- en banketbakkerijproducten te bereiden.
  • samenstellen, verwerken en bakken van verschillende soorten (gist)degen en (producten met, of van) beslagen
  • afwerken met aandacht voor voedselveiligheid en HACCP-richtlijnen.
  • veilig en correct gebruiken van toestellen en materialen uit de brood- en banketbakkerij

De bakker bereidt, verwerkt, bakt verschillende soorten (gist)degen én bewaart en verpakt deze volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de bakkerijproducten uit te stallen en te verkopen, alsook een bakkerij te organiseren.

De banketbakker verwerkt, bakt en werkt verschillende soorten degen en beslagen af én bewaart en verpakt deze volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de banketbakkerijproducten uit te stallen en te verkopen, alsook een banketbakkerij te organiseren.

Waar kan je deze opleiding volgen?

Toelatingsvoorwaarden

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan ik verder studeren in de 3de graad?

De logische vervolgopleidingen in het 5de en 6de jaar zijn:

  • Brood- en banketbakkerij